Skip to content

Roosendaal – De VoorleesExpress stelt ook deze zomer weer een zomer-lees-dippakket samen voor alle deelnemende gezinnen aan VoorleesExpress Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

Voor kinderen die al wat moeite hebben met hun taalontwikkeling is de zomervakantie een risicoperiode.  Kinderen die niet lezen in de zomervakantie kunnen een leesachterstand oplopen tot wel twee maanden. Dat is 20% van een schooljaar! Deze achterstand kan verder oplopen als in de vakantie nauwelijks tot geen Nederlands gesproken wordt. Dat haal je niet zomaar in.

De VoorleesExpress probeert door het aanbieden van het zomer-lees-dippakket ouders en kinderen te informeren, begeleiden en inspireren om in de zomer actief bezig te blijven met taal en lezen. Het pakket bevat: een tijdschrift, een taalspelletje, tips voor ouders en een zomerboekenlijst van de bibliotheek.

De Kringloper heeft de afgelopen maanden taalspelletjes zoals memory en kwartet verzameld t.b.v. de pakketten. De spellen zijn zorgvuldig gecontroleerd op compleetheid door Shauna, die vanuit Amarant werkzaam is bij De Kringloper.

Uiteindelijk hebben de inwoners van Roosendaal deze bijdrage geleverd door bruikbare spelletjes bij Stichting De Kringloper af te geven. Via de VoorleesExpress gezinnen gaan ze dankbaar een tweede ronde in. We hopen dat de spellen dusdanig gebruikt worden dat een derde ronde niet meer haalbaar is!

 

Back To Top