Skip to content

Een oude elektrische hamburgerbakker en een verfbrander. Met de overhandiging van deze twee elektrische apparaten aan twee leerlingen gaf wethouder Wilma Baartmans in Steenbergen het startsein voor de E-waste race. De groep 5/6 van de Nieuwe Veste gaat samen met nog twee andere scholen uit de gemeente de strijd aan met zeven andere scholen in de Brabantse Wal. In een paar weken tijd proberen zij zoveel mogelijk elektronisch afval (E-Waste) in te zamelen en zo een schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda te winnen. Goed voor het milieu en je wint er ook een leuk uitje mee.

Bij de start was ook Pascal de Klerk (directeur De Kringloper en directeur Saver) aanwezig. Hij legde uit waarom het zo waardevol is om oude apparaten apart in te zamelen en niet bij de restafval te verbranden. “Als je het niet meer gebruikt, maar het werkt nog wel, gaat het naar De Kringloper. Zo maak je er nog iemand anders blij mee. Is het echt kapot, dan wordt het uit elkaar gehaald en worden alle onderdelen, zoals kunststof, koper en andere metalen, apart ingezameld en opnieuw gebruikt in andere apparaten.”

De E-waste race is een strijd tussen tien basisscholen uit de Brabantse Wal en is een samenwerking tussen De Kringloper en Het Natuurpodium De Brabantse Wal.  Meer informatie kun je vinden op www.ewasterace.nl.

Back To Top