Skip to content

Update: helaas kan de E-Waste Race i.v.m. de Corona-maatregelen niet doorgaan.

Roosendaal – Dit jaar organiseert E-Waste Race samen met De Krinloper een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Door mee te doen aan de E-waste Race leren scholieren al doende over het recyclen van elektronische apparatuur. Alle deelnemers krijgen een interactieve les op hun school. Waar kun je bijvoorbeeld je elektronische apparaten inleveren? En wat is de impact van e-waste? Tegelijk gaan de scholieren in de praktijk aan de slag door binnen de wijk in te zamelen en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de recycling van waardevolle materialen. Bovendien wordt inzamelen een stuk makkelijker voor de buurtbewoners!

De E-waste Race West-Brabant heeft twee Kick-Off momenten. Eén voor de gemeente Roosendaal en één voor de gemeente Etten-Leur. Op de Kick-Off in Roosendaal zal Pascal de Klerk een openingspraatje houden over de belang van het project. Daarnaast wordt een groepsfoto gemaakt die in de media zal worden verspreid.

De Race zal in West-Brabant beginnen op 23 maart 2020 en eindigen op 17 april 2020.

Bron: www.ewasterace.nl

 

Back To Top