Skip to content

“De cliënten van de FPA (Forensisch Psychische Afdeling), unit 4 De Mare van GGZ WNB in Halsteren zijn in behandeling en worden voorbereid voor een terugkeer in de maatschappij. Voor deze mensen is het prettig om een plek te hebben waar zij weer tot zichzelf kunnen komen. Hoe fijn zou het zijn, als deze plek een aangename sfeer uitstraalt?

Wens voor een nieuwe start

Daarom stuurde Laurenz Geerlings, forensisch begeleider van De Mare ons hun wens: “Iedereen die bij ons komt, verdient een kans en een nieuwe start. Het leefmilieu voor deze doelgroep is hierbij zeer belangrijk. Helaas verblijven we in een oud gebouw, dat niet geheel voldoet aan de moderne uitstraling die wij passend vinden binnen de FPA. Een prettige woonomgeving zorgt namelijk voor minder agressie en meer zorg van cliënten zelf voor hun leefomgeving. Dat is wat we graag willen bereiken!”

Cadeaubon en spulletjes

Deze wens komt dankzij een donatie van De Kok Bouwgroep nog voor de feestdagen voor een groot deel uit. Anushka van den Broek: “Wij hopen dat zij geholpen zijn met een cadeaubon van een bouwmarkt. Heel geschikt voor het kopen van verf of ander klusspul, en misschien zelfs enkele leuke meubels of accessoires, zodat ze voor de cliënten een fijne sfeer kunnen creëren.”

Al eerder mochten de begeleiders van GGZ gaan kijken bij De Kringloper. Hier kregen ze een aantal accessoires waarmee ze de locatie wat gezelliger kunnen maken. Laurenz: “Daarnaast zouden wij, om iets terug te kunnen doen, een cliënt als vrijwilliger laten werken, als we een geschikte kandidaat hebben.” Een mooi voornemen!”

Bronvermelding:
Samen in de Regio (2021). Ggz WNB blij met donatie van De Kok Bouwgroep en De Kringloper. Geraadpleegd op 23 december 2021,https://sameninderegio.nl/ggz-wnb-blij-met-donatie-van-de-kok-bouwgroep-en-de-kringloper/

Back To Top