Ga naar hoofdinhoud

Re-integratieactiviteiten

De Kringloper is een organisatie voor mens en milieu. In de verschillende Kringloopwarenhuizen komen de twee doelstellingen samen: het stimuleren van hergebruik en het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In samenwerking met het Werkplein Hart van West-Brabant en ISD Brabantse Wal helpt De Kringloper mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze afstand te overbruggen. Deze doelstelling wordt verwezenlijkt via de afdeling KANS (Kringloper Arbeidstoeleiding Nieuwe Stijl) van Stichting De Kringloper. Lees hier meer over KANS.

Dagbesteding

De Kringloper is ervan overtuigd dat het hebben van een vorm van zinvolle dagbesteding bijdraagt aan welzijn en geluk. Er weer bij horen, deelnemen aan het dagelijks leven, iets betekenen voor een ander, het zijn waarden die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van eigenwaarde . Voor mensen die (nog) niet in staat zijn om een betaalde functie uit te oefenen biedt De Kringloper een zinvolle en leerzame dagbesteding aan.

Samen met de werkbegeleiders en trajectbegeleiders van De Kringloper maar ook de leerwerkbegeleiders van de zorgaanbieders, waarbij iemand is aangemeld, worden stappen gemaakt in persoonlijke groei en het opdoen van werkervaring. Op dit moment werkt De Kringloper samen met Amarant, GGZ WNB en GGz Breburg.

Stageplaatsen

De Kringloper is een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat we leerlingen van diverse scholen uit de regio kennis laten maken met de praktijk. Ook leren we leerlingen wat er van hen verwacht wordt. Dit doet de leerling samen met een van onze deskundige werkbegeleiders. Inmiddels werkt De Kringloper samen met het Zoomvliet College, Radius College, De Prinsentuin en het Kellebeek College. De stageplaatsen die worden aangeboden zijn op het gebied van detailhandel, administratie, witgoedreparatie, ICT en van logistiek (o.a. interne cursus vorkheftruckchauffeur).

Vrijwilligerswerk

Binnen De Kringloper is altijd ruimte voor vrijwilligers. Velen in onze samenleving die hun tijd vooral thuis doorbrengen hebben behoefte aan een zinvolle tijdbesteding. Ook hebben ze vaak behoefte aan sociale contacten. Door binnen De Kringloper als vrijwilliger aan de slag te gaan kan aan die behoefte tegemoet worden gekomen. Wilt u vrijwilligerswerk doen bij De Kringloper? Klik hier

Back To Top