Skip to content

Iedereen doet mee!

De slogan die Robbert van Walsum, voormalig manager operations, nu directeur, aanstipte in de totstandkoming van dit grote “storyboard” geeft aan wat de boodschap is die De Kringloper wil uitdragen. Natasja van Ineveld, manager van afdeling KANS en Ivo van Eekelen trajectbegeleider bij Kans en voormalig filiaalleider van De Kringloper in Bergen op Zoom willen contrast bieden aan het idee dat we niet alleen een winkel zijn met herbruikbare spullen. Want dat is de feedback die De Kringloper krijgt van bezoekers en dat weerspiegelt niet wat De Kringloper in de kern of in zijn totaliteit doet voor mens én milieu.

 

 

Bij De Kringloper staan de mensen centraal en echt iedereen doet mee! Mensen vanuit allerlei vlot lopende samenwerkingsverbanden krijgen hier kansen. De Kringloper waardeert niet alleen spullen maar ook mensen die misschien een verhaal hebben of een rugzakje bij zich hebben. Met iedereen bedoelen we écht iedereen want ook reguliere medewerkers krijgen kansen om zichzelf te ontplooien! Hiervan mag ik zelf getuigen, want om al die verschillende boodschappen en wensen te combineren in een visueel storyboard kreeg ik, Ellen de Waal, medewerker back office, de opdracht hier werk van te maken. Met de begeleiding en feedback van mijn collega’s en mijn creatieve sausje, is dit visuele storyboard tot stand gekomen. Dit is een mooie wisselwerking van verschillende mensen met verschillende wensen en talenten.

Robbert die doorslaggevende keuzes maakt en grote duidelijke grenzen uitzet; Natasja die in wezen de inhoud van onze normen en waarden aanbrengt; Ivo de drijvende kracht die doorzettingsvermogen getoond heeft en Ellen die alles met elkaar verbindt. Deze samenwerking geeft kracht aan de slogan waar we bij De Kringloper voor staan: “Iedereen doet mee!”.

 

Bossche bollen en frisse cola

We hebben hier lang op gewacht. Ivo kwam vorig jaar met het idee een bord te plaatsen achter de kassa in de vestiging Bergen op Zoom waar hij toen filiaalleider was. Robbert reageerde enthousiast. Toch dreigde, volgens Ivo, het idee eerst op te drogen omdat niemand ermee aan de slag ging. Een lange poos later na aandringen van Ivo werd ook de gracieuze bijval van Natasja belangrijk. Haar wens om met dit medium (het bord) ook een eervolle plaats te geven aan haar belangrijke samenwerkingen met de KANS afdeling, bracht dit project meer prioriteit. Daarop werd mijn creativiteit vastgeknoopt aan dit project en hebben we samen een concreet resultaat gehaald waar we trots op mogen zijn. De heerlijke Bossche bollen, aardbeientaartjes en frisse drankjes die we 30 juni in Bergen op Zoom in een bescheiden genootschap hebben mogen genieten, maakten het een feestelijk moment wanneer het bord dan eindelijk zijn plaats gekregen heeft in Bergen op Zoom. Blijdschap, opluchting en met veel trots stonden we samen met Team Bergen op Zoom het bord achter de kassa te bewonderen. Nu is het ook even afwachten of we het beeld van onze bezoekers over De Kringloper kunnen bijstellen met dit storyboard.

Auteur: Ellen de Waal, Medewerker back office bij Stichting De Kringloper

Back To Top