Skip to content

Roosendaal – Van 14 tot en met 21 oktober is de Nationale Recycleweek (ookwel ‘Heel Holland Recyclet’ genoemd). Heel Holland Recyclet is een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retail-organisaties, producenten en organisaties die de feitelijke inzameling en recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) verzorgen.

Doel is de urgentie en noodzaak van gescheiden inzameling van e-waste extra onder de aandacht te brengen en hierbij burgers, het bedrijfsleven en de overheid nauw te betrekken.

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled en dit kan nog veel hoger worden! Meedoen is heel makkelijk, gooi je apparaten en lampen nooit weg maar lever ze in.

De Kringloper neemt uiteraard deel aan Heel Holland Recyclet omdat wij al ruim 35 jaar werken aan een duurzame toekomst voor mens en milieu en dit nog vele jaren willen doen!

De Kringloper heeft een PBC (Product Bewerking Centrum). Dit is een locatie waar elektronische apparaten worden gedemonteerd. Het PBC heeft in 2017 de WEEELABEX certificering gehaald, en is hiermee het eerste kringloopbedrijf in Nederland wat gecertificeerd is om diverse typen electra te mogen demonteren.

Dus heeft u e-waste? Lever het in bij een van de vestigingen van De Kringloper en geeft het een nieuw leven! Heeft u groot elektronisch apparatuur? Maak dan gebruik van onze ophaaldienst.

 

Back To Top