skip to Main Content

Kledingbeurs:

  • Elke laatste woensdag van de maand van 13:00 – 15:30 uur
  • Elke maandag en dinsdag voor de laatste woensdag van de maand van
    10:00 – 12:00 uur

Fietsenreparatie:

  • Elke werkdag van 09:00 – 16:30 uur

Werk Voorop werd in 2008 in het leven geroepen om inwoners van de gemeente Halderberge met een WWB-uitkering te begeleiden naar een passende en betaalde baan. Tot er een betaalde baan gevonden werd konden uitkeringsgerechtigden arbeids- en werknemersvaardigheden opdoen bij Werk Voorop.

In de loop der jaren is Werk Voorop uitgegroeid tot een project in het kader van armoede bestrijding en het activeren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De locatie op het voormalige VES-terrein heeft inmiddels een kledingbeurs en een werkplaats voor fietsenreparatie. Elke maand kunnen inwoners van de gemeente Halderberge, in het kader van armoede bestrijding, gratis 8 stuks kleding komen ophalen bij de kledingbeurs.

Omdat stichting Werk Voorop dreigde ten onder te gaan heeft de gemeente Halderberge contact opgenomen met Stichting De Kringloper. Inmiddels heeft op 19 mei 2017 de feestelijke heropening plaatsgevonden en is besloten om de samenwerking definitief voort te zetten.

Op dit moment zijn 15 uitkeringsgerechtigden vanuit het Werkplein Hart van West-Brabant actief bij Werk Voorop. Daarnaast zijn de activiteiten uitgebreid met een ICT werkplaats en wordt er samengewerkt met Stichting Leergeld, ’t Stoofje, Homico en Stichting Vrienden van Paulus.

Back To Top
X