skip to Main Content

Al sinds onze oprichting zet Stichting De Kringloper zich in om hergebruik van goederen te stimuleren. We streven ernaar om zoveel mogelijk gebruikte spullen een tweede leven te geven. Dat doen we door deze spullen te verkopen in onze winkels. Hierdoor maken we andere mensen weer heel blij met mooie spullen voor lage prijzen. Het gaat om kleding, textiel, meubels, huisraad, elektrische apparaten, speelgoed en boeken.

Bij De Kringloper zamelen we jaarlijks in totaal zo’n 2.500 ton aan gebruikte spullen in. Goederen die anders zouden zijn weggegooid. Hiervan wordt momenteel 85 procent hergebruikt. Dat is al best veel, maar wij streven ernaar om het percentage hergebruik nog hoger te krijgen. Dat doen we niet alleen. We werken veel samen met organisaties, bedrijven en gemeenten. Samen kom je immers tot meer en betere oplossingen.

Als het op hergebruik aankomt, gaan we bij De Kringloper nog een stap verder. Zo kijken we steeds vaker naar wat we kunnen doen met de spullen die niet meer te gebruiken zijn. We repareren wasmachines/drogers, fietsen en PC’s zodat deze weer met garantie kunnen worden verkocht. Mocht dat niet lukken dan worden deze goederen gedemonteerd en kunnen de afzonderlijke stromen worden gerecycled. Voor ICT hebben we hiervoor als enige kringlooporganisatie in Nederland het WEEELABEX certificaat behaald.

Daarnaast zijn we de trotse bezitter van het 100% Kringloop keurmerk van de branchevereniging kringloopbedrijven (BKN).
https://www.kringloopwinkels.nl/projecten/keurmerk-kringloopbedrijven/

Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Kom ze dan langsbrengen in een vestiging van De Kringloper bij jou in de buurt.

Lever in bij een van onze winkels of maak een ophaalafspraak en laat ze kosteloos ophalen.

Back To Top