Skip to content

U heeft het vast wel voorbij zien komen, het keurmerk 100% Kringloop. Dit is de vernieuwde versie van het Keurmerk Kringloopbedrijven. De kwaliteitseisen waaraan Kringloopwinkels moeten voldoen om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, zijn echter hetzelfde gebleven. De Kringloper was het eerste Kringloopbedrijf dat dit keurmerk mocht dragen en wij kunnen u met trots vertellen dat we de audit ook dit jaar weer hebben doorstaan.

Een 100% Kringloopwinkel is een sociale onderneming dat een product of dienst levert. Het hoofddoel van een 100% Kringloopwinkel is het creëren van maatschappelijke meerwaarde. De Kringloper biedt werkplekken voor mensen die het moeite hebben met het vinden van een reguliere baan. 

Een ander belangrijk speerpunt is het milieubewustzijn. Een 100% Kringloopwinkel zamelt bijvoorbeeld per jaar gemiddeld 100.000 kilo textiel in en 430.000 kilo huisraad. Dat scheelt een hoop afval. Door spullen een tweede leven te geven, zorgt De Kringloper dus voor vermindering van de afvalberg. De goederen die niet meer verkocht kunnen worden, laten we op een verantwoorde manier verwerken.

Wilt u meer informatie over dit mooie keurmerk? Kijk op www.100procentkringloop.nl

Back To Top