skip to Main Content

Stichting De Kringloper

Stichting De Kringloper is een organisatie die zich bezighoudt met het verkleinen van de afvalberg door nog bruikbare goederen een tweede kans te geven en zo het milieu enigszins te ontzien. Om dit te verwezenlijken is De Kringloper afhankelijk van spullen die mensen brengen. Daarnaast heeft De Kringloper ook een gratis ophaalservice waarbij we de spullen bij u thuis ophalen.

Loonvormende arbeid

In loop van tijd is er een tweede, steeds belangrijker doelstelling bij gekomen. Door uitbreiding van activiteiten is het aantal mensen dat binnen de stichting actief is, enorm toegenomen. Daaruit is de doelstelling voortgekomen om loonvormende arbeid te scheppen.

KANS

Enige jaren geleden is er een derde doelstelling toegevoegd: mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt te helpen deze afstand te overbruggen, o.m. door vormende activitieiten. De laatste doelstelling wordt verwezenlijkt via KANS (Kringloper Arbeidstoeleiding Nieuwe Stijl). Lees hier meer over KANS

Onze partners

De Kringloper is een stichting. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door de directeur van Saver. De dagelijkse leiding binnen de stichting berust bij de directeur. De organisatie kent iets meer dan 100 medewerkers, van wie de helft in loondienst.

Er is samenwerking met o.a. SDW, WVS, GGZ, Reclassering, Bureau Halt, St. Samen Werken, Amarant en diverse gemeenten. Benieuwd naar de rest van onze partners? Klik hier.

Erkend leerbedrijf

De Kringloper heeft naast de exploitatie van drie kringloopwarenhuizen een centrum voor arbeidstraining (KANS) ontwikkeld, dat in een aparte stichting is ondergebracht. Inmiddels is De Kringloper dan ook erkend leerbedrijf op gebied van logistiek, administratie, detailhandel, ICT en witgoedreparatie.

Back To Top
X