Skip to content

Weer een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Amarant en De Kringloper.
Onlangs hebben collega’s binnen De Kringloper het inspirerende idee gelanceerd om een Plastic Leer Lijn op te zetten.  Binnen de leerlijn kunnen collega’s van Amarant oefenen met echte activiteiten in een veilige omgeving.  In onze winkel in Roosendaal hebben de collega’s van Amarant nu hun eigen winkel.  In de winkel verkopen zij plastic items die een derde kans krijgen.  Door dit project krijgen de collega’s van Amarant de kans om zich op een veilige manier te ontplooien en helpen zij hierdoor met het verkleinen van de plastic afvalberg.

Door de plastic leerlijn kunnen collega’s van Amarant hun talenten ontdekken en ontwikkelen op het gebied van:

  • Communicatie: Door bijvoorbeeld af te stemmen met collega’s op de werkvloer of in gesprek te gaan met klanten.
  • Logistieke werkprocessen: Deze collega’s vullen de plastic artikelen aan en brengen de lege kratten weer naar het aanleverpunt.
  • Teamwork: Door met collega’s samen te werken en te vergaderen over de voortgang en de resultaten.
  • Etaleren: De collega’s ontwikkelen hun creativiteit door de plastic items bijvoorbeeld op kleur te presenteren.
  • Waardebepaling: Door af te wegen wat een product waard is en dit te communiceren met een kleurcode.

Om de start van deze nieuwe Plastic Leer Lijn te vieren, kwamen betrokken collega’s van De Kringloper en Amarant op 4 oktober samen en sneden ze een heerlijke taart aan. Met een mooie inleiding sprak Roy Wierckx, trajectbegeleider bij de Kringloper, de groep en de begeleiding toe en deelde zijn trots over deze ontwikkeling die weer een vruchtbare toekomst heeft bij De Kringloper.  Onze collega Martijn had de eer om het lint door te knippen en de Plastic Leer Lijn officieel te openen. Bij De Kringloper zijn we er trots op dat iedereen actief betrokken is bij deze samenwerking!  Iedereen doet mee!

Back To Top