Skip to content

SCHOLEN uit West-Brabant STRIJDEN TEGEN TEXTIELAFVAL
Van 16 mei t/m 9 juni vindt de Textiel Race West-Brabant plaats. Elf scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 16 mei en 9 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!
Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Kings of Indigo, LABFRESH, Walra bed- en badtextiel en Loop.a Life.

De scholen die in West-Brabant meedoen zijn: Basisschool De Klaverweide, De Hasselbraam, KBS de Aventurijn, SBO de Sponder, IKC de Vincent, R.K. De Appel, D’n Overkant, Sterrenschool de Schittering, RK BS Sint Antonius en De Gezellehoek.

De Textiel Race West-Brabant is een initiatief van De Kringloper

Back To Top