Skip to content

Het Munnikenheide College, de Gemeente Rucphen en De Kledingbank Rucphen van Stichting De Kringloper zijn gaan samenwerken binnen twee actuele thema’s: hergebruik & bestaanszekerheid.

De leerlingen van het Munnikenheide College hebben zich op een leuke en zinvolle manier ontwikkelt dankzij deze samenwerking.  Zo hebben de leerlingen een rondleiding gehad achter de schermen bij De Kringloper, hebben ze meegeholpen bij de kledingbank en hebben ze een gastles gevolgd bij de communicatiespecialiste van Stichting De Kringloper. Met de opgedane kennis hebben de leerlingen een flyer ontwikkeld voor de fashionshow en zijn er tijdens de les kunstwerken gemaakt van tweedehands kleding. Daarnaast hebben de leerlingen, samen met de kledingbank, de hal van het gemeentehuis in Rucphen stijlvol ingericht en de kunstwerken tentoongesteld.  Dit alles met als klap op de vuurpijl het organiseren van een echte 2nd Life Fashion Show inclusief visagie en muziek.

De 2nd life Fashion Show op 11 juni om 13:30u vond plaats op een unieke locatie, namelijk de hal van het Gemeentehuis Rucphen.  Onder begeleiding van Ingrid Schoenmakers, Manager Onderwijs en Suzanne Breedveld, Wethoudster van de Gemeente Rucphen hebben de leerlingen van het Munnikenheide College laten zien dat tweedehands kleding hip en duurzaam is en dat je je niet hoeft te schamen om gebruikt te maken van De Kledingbank Rucphen als je het even niet zo breed hebt!

 

Back To Top