Skip to content

Startsein voor E-Waste race bij Kroevendonk

Met een peptalk van wethouder Klaar Koenraad en De Kringloper directeur Pascal de Klerk aan de leerlingen van groep 7/8  van Basisschool De Kroevendonk in Roosendaal is op 1 september de E-waste race West-Brabant van start gegaan.

Tien basisscholen uit West-Brabant doen aan dit initiatief mee. Vier weken lang zamelen de kinderen zoveel mogelijk E-Waste (klein elektronisch afval zoals een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, oud mobieltje of niet gebruikte snoeren) in. De klas die het meeste elektronisch afval inzamelt, wint een schoolreis voor de hele klas naar de Ontdekfabriek in Breda. Bewoners van de wijk kunnen hun E-Waste ook kwijt bij de school.

In oud niet gebruikt of kapot elektronisch afval zitten nog veel grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Door ze apart in te zamelen worden die stoffen gescheiden en komen ze dus niet in het restafval terecht. “Een goede zaak”, vindt directeur Pascal de Klerk, “dan hoeven we dat niet meer uit de grond te laten als er nieuwe producten gemaakt worden.”

Wethouder Klaar Koenraad vertelde de kinderen dat in haar jeugd er thuis een kleine zinken afvalemmer per week gevuld werd. “Nu hebben mensen verschillende containers, en nog is het vaak niet genoeg. Jullie kunnen leren om verstandig met afval om te gaan. Het is ook jullie toekomst.”

Deelnemende scholen zijn naast Basisschool Kroevendonk ook bs De Vondel, REC Mythylschool, De Kameleon, Zilverlinde en Klaverweide uit Roosendaal. Sterrenschool de Schittering uit Oudenbosch, De Vindplaats in schijf en ’t Kofschip en de Hasselbraam uit Etten-Leur . Op 21 september start eenzelfde race voor de scholen in de Brabantse Wal.

De E-Waste race is een samenwerking tussen De Kringloper en met MEC / Natuurpodium en Saver.

Meer informatie kun je vinden op www.ewasterace.nl

Back To Top