Skip to content

We zijn verheugd om aan te kondigen dat De Kringloper opnieuw voldoet aan de strenge normen van de WEEELABEX-certificering. Dit is een verplichte erkenning voor het demonteren en verwerken van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (E-Waste) in onze Demontagewerkplaats (PBC) in Bergen op Zoom.

Wat betekent dit precies? Het WEEELABEX-certificaat staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of Excellence en garandeert dat wij voldoen aan de hoogste standaarden voor inzameling, opslag, transport, verwerking en hergebruik van apparaten. Het certificaat bevestigt ons streven naar duurzaamheid en het behoud van waardevolle grondstoffen, zoals metalen en plastics.

Bij De Kringloper zijn we gecertificeerd voor 3 productstromen: groot huishoudelijke apparaten, klein huishoudelijke apparaten en ICT. Tijdens de recente batchtests is er bij iedere stroom ten minste 1000 kilo aan apparaten gedemonteerd en zijn de opbrengsten en samenstellingen van de outputfracties zorgvuldig gemeten. Het behalen van deze doelstellingen op het gebied van recycling en nuttige toepassingen heeft bijgedragen aan onze her-certificering op 3 juli 2023.

We zijn trots op deze prestatie en zien het als een erkenning van ons streven naar duurzaam impact maken voor mens én milieu binnen een circulaire economie.

Meer weten over onze duurzame activiteiten? Bezoek onze website voor meer informatie! www.kringloper.nl

#duurzaamheid #circulaireeconomie #WEEELABEX #recycling #DeKringloper #hergebruik #Ambachtscentrum #ProductBewerkingsCentrum

 

Back To Top