Skip to content

Op maandag 9 mei 2022 heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat een bezoek gebracht aan ons Ambachtscentrum in Oud Gastel.
Het Ambachtscentrum is een plek waar op verschillende manieren wordt gewerkt aan hergebruik van producten waarbij het onnodig weggooien van producten wordt voorkomen.
Met behulp van de subsidie die De Kringloper in het kader van het programma Circulaire Ambachtscentra van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ontvangen, kan De Kringloper een aandeel leveren aan de transitie naar een circulair Nederland.

Tijdens dit werkbezoek van de staatssecretaris en andere genodigden heeft Stichting De Kringloper laten zien waar het voor staat met in het bijzonder, hoe het Ambachtscentrum daar een aandeel in heeft:
• De kledingsortering waarbij het gehele traject van binnenkomst tot winkel-klaar wordt georganiseerd.
• Onze testplaats voor klein elektra.
• De witgoed werkplaats waar wij in samenwerking met de BSH-groep (Bosch Siemens Huishoudapparaten) witgoed een tweede leven geven en met fabrieksgarantie mogen verkopen.
• De fietsenwerkplaats.
• Een ICT-werkplaats waar ICT wordt gecontroleerd en geïnstalleerd.
• Een televisie testplaats.
• Het Kringloper Innamepunt op het Grondstoffencentrum van Saver NV.

De staatssecretaris heeft allerlei vragen gesteld aan de collega’s die dagelijks op het Ambachtscentrum werken en zij vertelden vol trots over hun werk.
Één collega kon helaas niet bij het bezoek aanwezig zijn. Omdat hij toch zo graag over zijn werk wilde vertellen heeft hij daarom speciaal voor de staatssecretaris een filmpje opgenomen. Dit filmpje werd goed ontvangen en de staatssecretaris besloot zelfs een filmpje terug te maken voor onze collega.

Back To Top