Skip to content

Vier weken lang zijn negen basisscholen in de Brabantse Wal de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 12.392 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in de Brabantse Wal is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 6 t/m 30 juni hebben de deelnemende leerlingen 12.392 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 56 reparaties uitgevoerd.
Inwoners uit de Brabantse Wal konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion.

Basisschool RK Basisschool St Maarten uit Halsteren is met 3100 kilo en een score van 1012 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar de Uitvindfabriek in Breda.

 

De Textiel Race Brabantse Wal is een initiatief in samenwerking met De Kringloper.

Back To Top